Érintésterápia

Healing the mind through the body! A MET (muscle effect therapy) egy manuális terápia, amely az embert gyógyítja, nem a betegséget "kezeli". A módszer pontos anatómiai és izületstatikai ismereteken nyugszik és az izmok és inak feszülésének változtatásával katalizálja a kliens állapotának változását, egészségének helyreállítását.

Friss topikok

  • PK: Annyiban van köze hozzá, hogy a kineziológia is izmokkal dolgozik, de a MET nonverbális, ha a bete... (2008.03.28. 20:12)

Linkblog

MET terápia

2011.08.31. 11:50 PK

Ez az oldal a Páldi Katalin által alkalmazott MET (Muscle Effect Therapy) alternatív/komplementer gyógymódról szól!

A MET nem más, mint

egy nonverbális, közvetlen érintésen alapuló testi és lelki szinten egyaránt ható terápia
Segít abban, hogy a saját belső folyamatainkat jobban értsük, személyiségünk mélyebb részeivel is kapcsolatba kerüljünk és mindebből új erőt merítsünk. Szavakban nem kifejezhető információt közvetít, olymódon, hogy azt mindenki a számára legmegfelelőbb módon értse.
A MET nagyon pontos és finom érintéseket használ, amely hozzájárul a figyelem befelé irányulásához: a nyugodt, elfogadó attitüd és az érintések a klienst relaxációhoz segítik, amelyben megnyílik az útja a belülről induló változás felé. A kezelések nyomán kialakuló test-tudatosság az egészség önálló – külső segítség nélküli fenntartását szolgálja.
 
 
A gyógyulás változás, a változáshoz változtatás szükséges!
 
 ...... a változás maga az élet!
 
A kezelés 1 órát vesz igénybe és szükség esetén hetente ismételhető 
a reklám után a szöveg folytatódik!

Szólj hozzá!

Címkék: terápia természetgyógyászat alternatív metterápia

2008.07.14. 21:16 PK

Az érintésnek, és a távolságnak fontos kifejező és szabályozó szerepe, valóságos hatalma van kapcsolatainkban. S. Rose tudományos munkájában bemutatja, hogy megszületése után az újszülött környezetéről első, alapvető élményeit tapintással nyeri, s hatásaként testi és lelki megelégedettség tapasztalható. Az anya és az újszülött között kezdetben tapintással cserélődnek az információk és kölcsönösen befolyásolják egymás testi és érzelmi állapotát. A későbbiek folyamán a tapintási élményre épülő ízlelés, szaglás, hallás, majd a látás is egyre nagyobb jelentőséget nyer. A főemlősökön (majmok) végzett szeparációs kísérletek bizonyítják, hogy a tapintás (testi közelség) megvonása visszafordíthatatlan károsodásokat idéz elő a majmok hangulati-érzelmi életében (leküzdhetetlen félelem, szomorúság, agresszió kezelésének képtelensége). A károsodások kiterjednek a viselkedésre is (zavartság, testtartási rendellenességek) és az élettani funkciókra is (hőszabályozás, szívműködés, alvás szabálytalanságai, zavarok az immunfunkciókban, stb).

Másik érdekes tapasztalat, hogy a koraszülött csecsemők inkubátoros elhelyezésénél hosszúszálú gyapjútakarót alkalmaztak, és a bőr ilyen módon történő finom ingerlése csökkentette a stresszt. A gyapjútakarón fekvő, a bőrkontaktus élményében részesülő koraszülöttek súlygyarapodása jelentősen meghaladta a hagyományosan elhelyezettekét.

 

Szólj hozzá!

2008.03.27. 22:45 PK

MET - Muscle Effect Therapy

Nap mint nap a saját bőrünkön érezzük, hogy testi és lelki állapotunk, hangulatunk, tartásunk és az élethez való hozzáállásunk milyen szorosan összefügg. Bizonyos fajta túl erőteljes vagy gyakran ismétlődő ingerekre adott tipikus testi válaszok rögzülhetnek, egyes izmok folyamatosan feszültté, mások erőtlenné, renyhévé válhatnak és az évek, évtizedek alatt lassan krónikus betegségeket alakíthatnak ki. A tartósan feszült izmok kihatnak a belső szervek működésére, a vérkeringésre, a nyirokrendszer tisztító hatására is, mivel az nem képes a görcsös izmokban (és a csontokban) lerakódó mérgeket kisöpörni és kiüríteni. Az „Izmokra ható terápia”, angol rövidítéssel MET az izmok tónusának befolyásolásával éri el az ember testi, lelki és szellemi állapotának javulását, panaszainak csökkenését vagy megszűnését. Mindenkinek személyre szabottan, adottságainak megfelelően segít abban, hogy belső erejét a számára legfontosabb területre koncentrálja: a (test)tartás javítására, feszültség csökkentésére, fájdalomcsökkentésre (fejfájás, nyak- és váll-, derék- hát-,térdfájás) stb. A feszült izmok ellazításának képessége mindenki számára megszerezhető és korábban nem is képzelt energiák felszabadulását teszi lehetővé, ezáltal növelve a páciens izmainak (és személyiségének) rugalmasságát vagy éppen teherbírását, terhelhetőségét. A megfelelő izomtónus lehetővé teszi a vérkeringés, a nyirokrendszer, az immunrendszer, a belső szervek működésének javulását, a felhalmozódott salakanyagok távozását.
Ha valaki nem akar és nem tud beletörődni olyan panaszaiba, amelyekről eddig mindig azt mondták neki, hogy „ezzel együtt kell élni”,  tenni akar valamit önmagáért, vagy egyszerűen csak jobban meg szeretné ismerni magát, fejleszteni a testtudatát, uralni az izmait, esetleg sérülések és betegségek után mielőbb vissza szeretné szerezni lelki egyensúlyát és testi kondícióját, akkor neki való a MET.
Kismamáknak kifejezetten javasolt, segíti a gyermekvárás lelki átélését, támogatja a medence izmait a szülésre való felkészülésben és a szülés utáni regenerálódásban, hozzájárul a gyermek világrahozatalának tudatosabb megéléséhez.
A MET kezelést a terapeuta az anatómia, élettan és a biomechanika pontos ismeretére építve finom érintéseket alkalmazva végzi az izmok mentén, elsősorban az eredéseknél és tapadásoknál.  A kezelés időtartama 40-50 perc, amit a problémák feltérképezése és tudatosítása előz meg és egy rövid beszélgetés követ. Kezelés hetente maximum egyszer történhet, és a panaszoktól függően néhány alkalmat vagy esetleg hónapokat is jelenthet. Bármilyen orvosi terápia mellett is alkalmazható.

2 komment