Érintésterápia

Healing the mind through the body! A MET (muscle effect therapy) egy manuális terápia, amely az embert gyógyítja, nem a betegséget "kezeli". A módszer pontos anatómiai és izületstatikai ismereteken nyugszik és az izmok és inak feszülésének változtatásával katalizálja a kliens állapotának változását, egészségének helyreállítását.

Friss topikok

  • PK: Annyiban van köze hozzá, hogy a kineziológia is izmokkal dolgozik, de a MET nonverbális, ha a bete... (2008.03.28. 20:12)

Linkblog

2008.07.14. 21:16 PK

Az érintésnek, és a távolságnak fontos kifejező és szabályozó szerepe, valóságos hatalma van kapcsolatainkban. S. Rose tudományos munkájában bemutatja, hogy megszületése után az újszülött környezetéről első, alapvető élményeit tapintással nyeri, s hatásaként testi és lelki megelégedettség tapasztalható. Az anya és az újszülött között kezdetben tapintással cserélődnek az információk és kölcsönösen befolyásolják egymás testi és érzelmi állapotát. A későbbiek folyamán a tapintási élményre épülő ízlelés, szaglás, hallás, majd a látás is egyre nagyobb jelentőséget nyer. A főemlősökön (majmok) végzett szeparációs kísérletek bizonyítják, hogy a tapintás (testi közelség) megvonása visszafordíthatatlan károsodásokat idéz elő a majmok hangulati-érzelmi életében (leküzdhetetlen félelem, szomorúság, agresszió kezelésének képtelensége). A károsodások kiterjednek a viselkedésre is (zavartság, testtartási rendellenességek) és az élettani funkciókra is (hőszabályozás, szívműködés, alvás szabálytalanságai, zavarok az immunfunkciókban, stb).

Másik érdekes tapasztalat, hogy a koraszülött csecsemők inkubátoros elhelyezésénél hosszúszálú gyapjútakarót alkalmaztak, és a bőr ilyen módon történő finom ingerlése csökkentette a stresszt. A gyapjútakarón fekvő, a bőrkontaktus élményében részesülő koraszülöttek súlygyarapodása jelentősen meghaladta a hagyományosan elhelyezettekét.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erintesterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr53568261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása